Hvorfor  bor vi her?


Borettslaget har skogen og mossemarka med gang- og skogsstier som nærmeste nabo. Vil du til sjøen og nærmeste strand er det Kulpe. Ellers har Moss mange strender, som for eksempel helt fra Son med Sonstranden m.f. midt i byen ligger Sjøbadet og Jeløy har strender som Fiske, Sørli, Alby, Tronvik, Refsnes eller Nes.En oversikt finnes på http://www.visitmoss.no/
 
På vei til Moss sentrum kjører vi forbi Østfolds største ferskvannsinnsjø. Dette er en liten bit av Vansjø. Egen gjeddeklubb finnes http://www.gjeddeklubb.com/ og Den norske turistforening stiftet i 2009 egen forening, Vansjø turistforeninghttp://www.turistforeningen.no/group.php?gr_id=381&fo_id=128. Badestrender og båtforening hører med.
 
Kambo Marina http://www.kambomarina.no/er nærmeste båthavn. Båthavnen ligger ved siden av Kambo togstasjon.
 
Til Moss sentrum tar der 5 min med bil. Bussen har hyppige avganger hele dagen. Sykkel- og gangsti kan benyttes fra Åvangen helt frem til byen. det tar ca.10 min med normal fart. Det tar ca. en time å gå.
 
Til Oslo med tog tar det ca. 45 min med lokaltoget. På Kambo stasjon er det gratis å parkere. Plass til sykkelen er det også. Til togstasjonen er det ca. 3 min å kjøre, 5 min å sykle og ca. 20 min å gå. http://no.wikipedia.org/wiki/Kambo_stasjon
 
Når det gjelder grunnskolen har vi i dag to barneskoler med få minutters gange og liten biltrafikk. Kambo og Åvangen skole. Ungdomstrinnet må gå på Grindvold skole. Gangavstand men med gang og sykkelsti  tar 10 min med rask gange. Les om skolene på Moss kommunes sider.
 
Moss kommune holder på å bygge ny 1 - 10. trinns skole på Nøkkeland. Skolen skal stå ferdig i 2011/12. Skolen blir å regne som en av Norges mest moderne skole når den står ferdig. Skolen får også svømmehall med 50 m bane, samt flerbruks idretthall.
 
I godt samabeid med Kambo I.L er det kunstgress og fotbalbaner i samme område.
 
Sjøhagen, Luenbakken og Skredderåsen barnehage er de nærmeste barnehagene rundt Åvangen. Korttidsbarnehagen Grindvold er også et godt alternativ.
 
Steinerskolen med barnehage, grunnskole og videregående almmenfag er et steinkast fra borettlaget og gir muligheter for alternativ skolegang.http://www.moss.steinerskolen.no/
 
Helsesøsterstasjon er på Kambosenteret, rett ned bakken fra borettslaget.
 
Kambosenteret har dagligvare, apotek legesenter, bakeri, små butikker og friørsenter som holder til de daglige gjøremål.
 
Postkontoret ligger på Osloveien og på Kiwi, ca. 500 m fra Kambosenteret, mot Kambo stasjon.
 
Fysoterapi, bensin, storkiosk, fargehandel og pub er også å finne like i nærheten av Kambo og Åvangen.